Je maatje in zijn laatste levensfase
Steeds meer huisdierbezitters kiezen voor een dierenbegraafplaats. Al zal misschien niet elke huisdierbezitter het meteen toegeven, de meesten beschouwen hun huisdier als een soort eigen kind. Net als ieder gezinslid gaat ook je huisdier naar de dokter bij ziekte. Waarom zou je je huisdier, na jaren zorg, plezier en liefde dan gewoon ‘wegdoen’ na overlijden?
Een dierenbegraafplaats geniet dan vaak ook de voorkeur boven massadestructie, vernietiging van meerdere dieren tegelijk door een destructiebedrijf. Begraven in eigen tuin kan niet iedereen en is bovendien aan bepaalde regels gebonden. Een mooie, laatste rustplaats op een dierenbegraafplaats is zo’n gek idee nog niet.
Van mandje naar dierenbegraafplaats
Je hond die vol enthousiasme op je afrent als je thuiskomt, je parkiet die voor de nodige vrolijkheid in huis zorgt met zijn getsjilp of je kat die je ’s ochtends op bed komt begroeten. Een huisdier brengt warmte en plezier in huis. Je krijgt een huisdier vaak als ‘baby’ en maakt elke levensfase intens mee. Je speelse kitten verandert in een ruige kater, wordt gecastreerd, springt buiten naar vogels en, in een zucht, is hij opeens in een bejaarde heer veranderd. Hij loopt op zijn gemak, ligt merendeels in zijn mandje en krijgt steeds meer kwaaltjes. De levenscyclus van een huisdier verloopt nu eenmaal sneller dan die van jou. Denken aan wat je doet met je huisdier na overlijden wil je misschien liever niet, maar is wel verstandig.